Tehtävät



Tehtävä 4

Lounaslista

Aloita ruokalistan suunnitelu avaamalla tyhjä runko TÄSTÄ
 Huom!  kopioi runko omalle www sivullesi
Tarvittavia linkkejä:
Oonan blogi
IsoMitta
Unilever
Tehtäväsi on suunnitella 5 viikon (ma - pe) ruokalista opiskelijaravintola Herkkuun.
(joka päivältä pitää löytyä pääruoka, kasvisruoka, energia lisäke, pääruoka salaatti ja jälkiruoka)



Tehtävä 5

A"la Carte tehtävä

Ruokalistoja on useita erityyppisiä, kuten lounas- ja päivällislistat, à la carte –listat ja kiertävät ruokalistat.

Suunnittele ruokalista ravintolaan.
Kerro millainen ravintola on kyseessä  eli pienimuotoinen selvitys kyseisen ravintolan liikeideasta.  Liikeideasta kenelle markkinoidaan, mitä markkinoidaan ja millainen on ravintolan imago eli mielikuva. 

Ruokalistalle kuuluvat seuraavat tuotteet:
Kaksi (2) alkuruokaa
kolme(3) pääruokaa
Kaksi(2) jälkiruokaa


Tehtävä 2

Ateriasuunnittelu

Valitse itselesi teema KESÄ, SYKSY, TALVI, KEVÄT

Tämän jälkeen suunnitele 3 ruokalajin MENU- kokonaisuus
(alku-, pää- ja jälkiruoka).
Laita tuotos tarkastettavaksi omille www-sivuillesi
Kun tuotos on hyväksytty.
Etsi tuotteille ruoka-ohjeet -->Tämän jälkeen muuta kaikki painot KILOIKSI TAI LITROIKSI (kg/l)
Tee  JAMIX-ohjelmalla kaikista annoksiin liittyvistä komponenteista (esim. pää-raakaaine, lisäke, kastike etc.) 
resepti  ja kokoa ruokalajeista menu

ruokamittoja2 
 Ruokien klassinen tarjoilujärjestys

Ruokalistojen suunnittelun perustat






























































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti